Stop de plasticsoep

Materiaal

Sustainability is een lastig onderwerp in de kledingindustrie. Door dat veel kleding niet volledig uit katoen bestaat. Kleding slijt altijd een beetje tijdens het wassen. De vezels die daarbij loslaten, spoelen met het waswater weg. Bij natuurlijke materialen als wol en katoen is dat geen probleem, maar synthetische vezels zoals polyester, acryl en fleece dragen bij aan de plastic soep in zee. Dit is dan ook de reden dat wij hebben gekozen voor 100% katoen.

Deze keuze is bewust gemaakt omdat stoffen die deels worden gemaakt van synthetisch materiaal verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de microplastics in de plasticsoep. Het katoen dat gebruikt wordt in de boxershort is biologisch afbreekbaar in tegenstelling tot andere andere synthetische materialen. De stof ‘bamboe’ is tevens overwogen in het productieproces. Het grote nadeel van het gebruik van dit materiaal is dat er veel chemicaliën worden gebruikt in dit productieproces.  Wij zijn ons ervan bewust dat duurzaamheid een moeilijk thema is en blijft binnen de kledingindustrie. Critici pleiten vaak enkel voor het minder kopen van kleding. Ook deze boodschap gaan wij toepassen in onze marketing. Met ons product stimuleren wij de consument om bewust om te gaan met kleding. Daarnaast pleiten wij ervoor om enkel kwalitatief, hoogwaardige mode te kopen met een lange levensduur.

.

.

Awareness

Een groot voordeel van de losse boxershort is dat dit type onderbroek ervoor zorgt dat jouw edele delen niet dezelfde temperatuur hebben als de rest van je lichaam. Onderzoek wijst uit dat dit type broek een positief effect heeft op de gezondheid van de testikels. De man praat weinig over de gezondheid van zijn edele delen. Onze missie is om dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Blue Ribbon

Stichting Blue Ribbon heeft als belangrijkste doelstelling om mannen van 45+ en hun partners bewuster te maken van het feit dat mannen een prostaat hebben, dat een prostaat klachten kan gaan geven en dat een bezoek aan de huisarts aan te raden is zodra men klachten vermoed.  

Blue Ribbon richt zich op de man die (nog) geen prostaatkanker heeft. Blue Ribbon geeft dus geen medische adviezen, maar maakt mensen bewust over de risico's die een prostaat met zich mee kan brengen en verwijst te allen tijde door naar de huisarts, zodra iemand denkt dat er iets aan de hand zou kunnen zijn met zijn prostaat.    

Stichting Blue Ribbon werkt nauw samen met de Prostaatkanker Stichting (PKS); een patiëntenvereniging die zich met name richt op mannen met prostaatkanker.

Door samen aandacht te vragen bij het grote publiek, de media en de politiek, kunnen we prostaatkanker het nakijken geven.

Voor elke boxershort die jij koopt, gaat er € 0,50 naar Stichting Blue Ribbon. 

Onze shorts van 100% katoen

.

Verzending & bezorging

 Als vanzelfsprekend bezorgen wij binnen de gemeente Amsterdam uitsluitend met de fiets. Dit doen wij om onnodige bezorgkosten te voorkomen en daarnaast om het gebruik van een CO2 uitstotende bezorgauto te vermijden. Boksers Amsterdam maakt gebruikt van gerecyclede enveloppen welke door de brievenbus bezorgd kunnen worden. Het voordeel hiervan is dat deze pakketten uitsluitend door de postbode worden bezorgd. Het reduceert bezorgkosten en daarnaast hoeven we geen gebruik te maken van pakket bezorgservice diensten die voornamelijk pakketten bezorgen met milieuvervuilende bestelbussen.  

Administratie

Onze administratie zal volledig digitaal uitgevoerd worden. We maken gebruik van een online boekhoudprogramma dat al onze transacties vastlegt. Dit zorgt ervoor dat we geen onnodig papier verbruiken.